sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Vegaanin ravintolapäivä

Helmikuun 16. päivä oli vuoden 2014 ensimmäinen Ravintolapäivä. Koska tapahtuma on laajentunut parin vuoden sisällä huomattavasti, on valinnanvaraa oikein mukavasti erilaisissa pop up-mättölöissä. Tein itselleni etukäteen listan hyvistä vegaanisista ravintoloista ja sitten vain lähdin syömään!


Aamuni alkoi Howling Pizzeriassa, jonka oli pistänyt pystyyn Luonto-liiton susiryhmä. Ravintolan tuotot laitettiin susien suojeluun eli sai puputtaa hyväksi maksetulla omalla tunnolla. Tarjolla oli erilaisia pizzoja sekä leivoksia ja minä tarrauduin gluteenittomaan hernepesto-pinaattipizzaan. Nam nam, hyväääää. Ja annoskoko oli sopiva, about levinneen reissumiehen luokkaa.


Ja koska skippasin aamupuuron, piti mennä hyvittämään tekoani Elävänravinnon yhdistyksen järkkäämään perinteiseen Raaka Baariin. Tarjonta oli tajuttoman värikäs, monipuolinen ja terveellinen. Tuoretattaripuuro karpalohyveellä ja taatelimarmelaatilla oli kuitenkin puuropuutteeni valinta. Take awaynä nappasin vielä mukaani raakaenergiapatukan sekä lakritsisuklaan.


Ja eikös ollutkin jo lounasaika, kun seuraavaan paikkaan pyrähdin. Fargo goes RAW oli raakaa kirpparimeininkiä Flemarilla. Valikoimissa oli smoothieta, pakuriboolia, raakakakkuja ja kuumia juomia, mutta minun valintani oli raaka"pasta" eli kesäkurpitsasuikaleita cashew sour&cream kastikkeella. Annos oli vetinen, täyteläinen sekä ihan maukas. Ruoan päätteeksi pystyi kurkkia kirpparirompetta ja kuunnella livemusiikkia. Hyvä svengi,


Välipala aika! Hakiksessa ekotavarakupan Ekottimen sekä ompelimo Remaken tiloissa oli Raw Dream Temple, jossa oli tarjolla Niia's Healthy Kitchenin raakaherkkuja sekä  keittoa ja myöskin kesäkurpitsa"pastaa". Valintani oli pieni raakasuklaa-hasselpähkinäfudge Earl Gery teen seurana. Remaken tarjousläjästä löytyi myös urheilutoppi eurolla, ei paha!


Viimeinen syöpöttelyetappini oli Kick-ass Cafe, joka taisteli ruoillaan hyvinvoinnin puolesta. Nyt lusikkani pääsi mättämään niitä raakakakkuja, joita oli matkani varrella näkynyt jo monenmontaa eri sorttia. Porkkana- sekä pekaanisuklaakaramellikakku olivat yhtä hyviä kuin olivat nimensäkin. Juomaksi otin huiman makeaa flunssankarkottajateetä, joka oli maultaan hunajainkivääri.
   Tämä pop-up kahvila oli Helsingin thai boxing clubilla, joka oli panostanut myös päivän ohjelmaan: oli liikunta- sekä terveysaiheisia luentoja sekä mahdollisuus osallistua treeneihin. Noh, pääsin sitten mäiskimään patjaa kamppailuparin ja minun välissä sekä valuttamaan verta rystysistäni ja tietysti tuottamaan kroppaani mustelma-armeijan. Hiki virtasi ja kroppa taisteli, bängbäng. Treenien jälkeen kuuntelin vielä liikuntaravitsemukseen liittyneen luennon.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Seuraavaa ravintolapäivää odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti